De gezinscoach

Ervaren - Betrokken - Professioneel

De gezinscoach en -therapeut van Kindertijd Gezinscoaching is drs. Kirsten van Berchum (51 jaar). Zij werkt al 23 jaar in de jeugdzorg: eerst met jongeren en hun ouders, daarna als opvoedkundig gezinsbegeleider, trainer positief opvoeden en ouderschapsmediator bij complexe scheidingen.
Sinds 2019 woont en werkt zij met veel plezier in de mooie Achterhoek.

Naast haar werk als gezinscoach, werkt zij sinds 2012 als psychosociaal en holistisch kindertherapeut in haar eigen praktijk aan huis (www.praktijk-kindertijd.nl).
Als coach en therapeut heeft Kirsten inmiddels veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, tieners, ouders en gezinnen, met een grote diversiteit aan problematiek. Het is voor haar dankbaar werk, dat haar nog steeds veel voldoening oplevert.

Kirsten heeft een gedragswetenschappelijke / sociaal-psychologische achtergrond (Sociale Wetenschappen, specialisatie 'jeugd en gezin' aan de Universiteit Utrecht). Daarnaast heeft zij diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van hulpverlening aan kinderen en ouders, waaronder Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG), mediation/ouderschapsbemiddeling voor gescheiden ouders, Triple P (positief opvoeden) en diverse kindertherapeutische cursussen. Zij houdt haar kennis actueel door jaarlijks bijscholingen te volgen.  

Kirsten van Berchum is als jeugd- en gezinsprofessional geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Daarnaast is zij als psychosociaal kindertherapeut aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)
en bij het RBCZ.